Tanımı :Taflanın 120 kadar türü vardır. Her dem yeşil veya yeşil türleri bulunur. Her dem yeşil türleri yapraklı, yazın yeşil türler ise kırmızı meyveleri ve sonbahardaki yaprak renklerinin güzel olması sebebiyle yetiştirilir.Genel olarak çalı formunda olmakla birlikte sarmaşık ve ağaç formunda olan türleri de bulunur. Yaprakları elips şeklinde ve karşılıklı nadiren sarmal diziliştedir. Çiçekleri küçük ve zor görülür. Meyveler, kapsül meyve durumundadır.
Üretim :Her dem yeşil türler çelikle üretilirken tohum ile üretimde yapılır. Çelikler eylül-ekim aylarında 10 cm uzunluğunda ve daha çok yeşil çelik şeklinde hazırlanır. % 8’ lik toz IBA ile muamele edilerek 2 kısım peat ve 1 kısım kum içerisine soğuk yastıklarda dikilir. Köklenen çelikler ilkbaharda sökülerek geliştirme yastıklarına aktarılır. Çelik alma işlemi haziran ayında da yapılır. 7,5–10 cm uzunluğunda hazırlanan yeşil çelikler alçak tünellere dikilir. Sonbaharda % 100’ e yakın köklenme elde edilir. Köklenen bu çelikler sonbaharda açık alandaki geliştirme yastıklarına alınarak 1 yıl boyunca büyütülür.
Ekolojik İstekleri : Toprak isteklerince seçici değildir. Kireçli topraklarda da yetiştirilebilir. Özellikle her dem yeşil türler soğuklardan zarar görür. Ilıman ve sıcak iklimlerde yetişir.